Γιατί τόσο νωρίς ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Μαρκόπουλος για την Περιφέρεια Στερεάς

Βρισκόμαστε 20 μήνες πριν από τις Περιφερειακές Εκλογές και ο πρώτος στην Ελλάδα που ανακοινώνει επισήμως υποψηφιότητα είναι ένας πρώην Υπουργός της Ν.Δ. Πρόκειται για τον Ιατρό Θωρακοχειρουργό Κώστα Μαρκόπουλο (11 χρόνια Βουλευτής Ευβοίας και Υπουργός τουριστικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης Καραμανλή το 2009).

Γιατί τώρα;

Η απάντηση είναι δισυπόστατη.

Πρώτον διότι τώρα είναι ολοφάνερο το κενό και η ανεπάρκεια του Φάνη Σπανού στην Περιφέρεια Στερεάς, κατά την εκτίμησή του, επομένως τώρα είναι η ώρα να κερδίσει χώρο πολιτικό. Επίσης εκτιμά ότι και οι υποψηφιότητες Γκλέτσου, Μπατζελή και Αναγνωστάκη είναι σε μετέωρο βήμα με αρκετά προβλήματα.

Δεύτερον διότι ο Κώστας Μαρκόπουλος θέλει να ανακοινώσει με τον «εκλεκτό» της Ν.Δ. τον Φάνη Σπανό ακόμα στην θέση του, ώστε η ανεξαρτησία της υποψηφιότητας του να είναι εύκολα ορατή. Ο Κώστας Μαρκόπουλος, όπως ο ίδιος λέει, όταν ερωτάται, το 2023 κανένα κόμμα δεν θα είναι πάνω από 30%, άρα πάμε για κυβέρνηση συνεργασίας. Επομένως τι μπορεί να προσφέρει μία κομματική στήριξη; Περισσότερα προβλήματα παρά πλεονεκτήματα!!!

Εξάλλου το μοντέλο της ανεξάρτητης υποψηφιότητας αλλά με πολιτικό πρόσημο και περιεχόμενο έχει αξία μεγάλη. Το μοντέλο αυτό όμως θέλει χρόνο ζύμωσης άλλο και σύνθεσης ικανών και τολμηρών άξιων ανθρώπων που θα πλαισιώνουν τα ψηφοδέλτια. Επομένως ο χρόνος είναι κατάλληλος για όλα αυτά.

Ο ίδιος έχει ήδη ετοιμάσει ομάδα στήριξης σε όλους τους νομούς που εργάζονται εδώ και καιρό. Το εγχείρημα είναι μεγάλο. Γνωρίζει άριστα ο ίδιος ότι δεν θα αρέσει στα κόμματα και ιδίως στην Ν.Δ. αλλά δεν δείχνει να τον προβληματίζει, διότι δεν βλέπει ισχυρούς μηχανισμούς που να μπορούν να ανατρέψουν τον σχεδιασμό του, αν οι πολίτες τον εμπιστευτούν.

Δείτε ακόμη

O Κώστας Μαρκόπουλος ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Στερεάς-ΒΙΝΤΕΟ

Σχετικά